Fariseerens og Tollerens Søndag

I dag begynner forberedelsene til den Store Fasten, også kalt forfaste. Og i dag er det Fariseerens og Tollerens Søndag. Og jeg vil skrive til dere et lite utdrag om denne søndagen fra boken «Den Store Fasten» av Aleksander Shmeman:

Evangelielesningen (Luk. 18, 10-14) lærer oss at ydmykhet er forutsetningen for omvendelse. Lignelsen om fariseeren og tolderen tegner bildet av en mann som alltid er fornøyd med seg selv og tror at han oppfyller alle religionens krav. Han er stolt over seg selv og er selvsikker. I virkeligheten har han dog forfalsket religionens innhold. Han har redusert den til ytre lydighet og måler sin fromhet med summen av de penger han gir til tempelet. Religionen er for ham en kilde til selvbeundring. Tolderen ydmyker seg og ydmykheten rettferdiggjør ham for Gud.
«La oss unngå fariseerens hovmodige tale» – sier dagens kontakion – «og heller lære å kjenne storheten i tolderens ydmyke ord.»

YDMYKHET er altså det første store tema for omvendelsen. Og helt frem til neste Søndag (lørdagskveld) er det nettopp dette vi skal fylle våre forberedelser med.

Senere i dag legger jeg ut oppskrift på en av Norges nasjonalrett, taco!
Følg meg gjerne ved å klikke på knappen «Følg meg»

Håper alle får en fin Søndag med ydmykhet i deres hjerter.

– Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s