Shepherd’s Pai

SAMSUNG CSCNår jeg forteller min mann at vi skal ha pai til middag, blir han ikke over seg av lykke. Enten er det jeg som ikke mestrer å lage en skikkelig paibunn, eller så er det han som ikke liker den smuldrete konsistensen. Jeg derimor er veldig glad i pai, både middagspai og dessertpai.

Shepherd’s Pai er en rett fra Storbritania (om jeg ikke tar helt feil) som er lett og lage, og som ikke har den «vanskelige» paideigen. Den smaker kjempe godt og her i huset er den populær blant store og små.

Som regel når jeg lager denne middagen, pleier jeg egentlig og bruke det jeg har i skapene. Så utfordringen i dag var å skrive ned hva jeg hadde i paien, samtidig som jeg lagde den:

Ingredienser:
ca. 6-8 poteter
2 gulrøtter (jeg hadde bare små gulrøtter, så jeg brukte 5 små gulrøtter)
½ gul løk
1 boks hakket tomater og litt vann (Jeg hadde ikke hermetiske tomater, så jeg skrelte tre ferske tomater og hakket de)
1 Selleristang (behøves ikke)
2 Hvitløksbåter
400g Kjøttdeig
2ss smør
Litt melk eller fløte
Krydderier (salt, pepper, muskat, basilikum…)
Ost (gjerne permasan)

Skrell og del potetene i små terninger. Kok de møre i vann, hell ut vannet og mos potetene. Ha i smør og litt melk/fløte til du får riktig konsistens på potetmosen.
Hakk opp gulrøtter, løk, hvitløk og selleristang ( selleristang tar jeg som regel bare med om jeg har det liggende). Stek grønnsakene, og kjøttdeigen. Ha i en boks hakkede tomater og litt vann. La det småkoke i 10-15min. Om du bruker fersk krydder ha det i kjøttblandingen nå. Om du bruker tørket krydder ha det i rett før du skal ha blandingen over i formen, dette fordi tørket krydder mister fortere smak.
Riv ønsket mengde ost, her i huset er vi glad i ost. Men ofte forsvinner halvparten av osten før jeg får lagt den på paien.
Smør en ildfast form, og legg kjøttdeigblandingen i formen, deretter potetmosen og til slutt revet ost.
Stek i ovnen på 200 grader til osten er gylden.

SAMSUNG CSC

Håper det smaker.

-Marie

Tips! Vi prøver så godt vi kan og ikke kaste mat, denne retten her er utmerket som lunsj neste dag. Eller du kan fryse den ned. Invester i noen matbokser eller ta vare på brukte syltetøyglass til å oppevare restemiddag i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s