Pannekaker

Jeg er så heldig at jeg får min mann på besøk nesten hver dag til lunsj. Og da pleier jeg ofte og lage noe annet en den vanlige leverposteiskiva (selv om den er god den og, altså!). Og i dag blir det pannekaker.

I min familie har vi som regel hatt pannekaker til middag med bacon, men som liten (og som voksen) pleide jeg å bla i mamma sine kokebøker. Og jeg kan huske at jeg fant en oppskrift med en dessertpannekake med is inni. Denne ønsket jeg meg til bursdagen min og mamma oppfylte ønsket mitt med pannekaker jeg husker fortsatt! Pappa pleide også og lage pannekaker til oss, men hans tolmodighet var muligens kortere på kjøkkenet enn min mors. Og det er ingen hemmlighet at pannekaker tar veldig lang tid å lage, derfor helte han hele røra i en langpanneform og satte den inn i ovnen til den var gjennomstekt. Dette tar også tid (ca 50min), men da trengte han ikke og passe på pannekakene som måtte snues til en hver tid.
Dette var de erfaringene jeg hadde med pannekaker frem til jeg bodde i Latvia i noen måneder. Der spises nemlig pannekaker til fokost, til lunsj, til middag, til dessert eller til kvelds, med mange flere tilbehør enn det stekte baconet og blåbærsyltetøyet jeg var vant med.

I dag skal jeg lage pannekaker med det tilbehøret jeg oftest bestiller i Latvia; Rørte jordbær og Cottage Cheese.

Ingredienser:
3dl Hvetemel
5-6dl Melk (til det blir flytende)
3 Egg
Salt
Vaniljesukker (behøves ikke)
En klatt med smør
Halvfrosne jordbær
Sukker
Cottage cheese

Ha hvetemel, litt salt og litt vaniljesukker i en bolle, rør litt og litt melk i melet, da slipper du at røren klumper seg.
Når røren er ganske flytende har du i 3 egg.
Smelt en litten klatt med smør og ha dette i røren.
Stek deretter pannekakene i litt smør. Jeg pleier og bruke to stekepanner, da går det litt fortere. Pass på å ikke ta for mye røre i pannen, da blir den fort alt for tykk. Det skal være så mye røre at det akkurat dekker pannen.

Kjør de halvfrosne jordbærene i en foodprocessor sammen med ønsket mengde sukker. Voila! Hjemmelaget syltetøy på 1-2-3.

Server pannekakene med rørte jordbær og cottage cheese.
Dette er kanskje nærmere en dessert enn en lunsj, men det kan du selv dømme.

SAMSUNG CSC

Håper det smaker.

-Marie

Tips! Etter du har stekt pannekakene kan du fylle de med cottage cheese og varme de i ovnen noen minutter!

3 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s