Restesuppe

De fleste grønnsaker kommer i pakker i butikkene, man kan ikke bare velge to gulrøtter, en selleristang og en halv løk! Så når jeg har brukt det jeg trengte av pakkenes innhold og sitter igjen med forskjellige typer rester, da lager jeg restesuppe!
En restesuppe kan inneholde det man har i kjøleskapet, i kjøkkenskapene og på kjøkkenbenken. Så lenge man har en passelig gryte kan man putte alt mulig oppi der, og med forbønner av Jomfru Maria vil det bli godt og sunt.

I dag hadde jeg disse restene på kjøkkenet:
4 Poteter
½ Kålerabi
3 Selleristenger
3 Gulrøtter
½ Purre
4 Fryste rundstykker
Salt og Pepper

…også kjøpte jeg en røkt svineknoke for anledningen (ca 1,3kg). Men pølser fra helgens fjelltur fungerer bra det òg, men husk og bruke buljong om du ikke har litt nedfryst kraft.

Legg svineknoken i en kjele og fyll på med kaldt vann til vannet dekker knoken. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca 2 timer, til kjøttet slipper beinet.
Skrell og kutt opp grønnsakene i terninger.
Når kjøttet er ferdigkokt, tar du det ut og deler det opp i passende biter. Nå har du masse god kraft i kjelen, om du har noen rene syltetøyglass eller matbokser så fyll de opp, og frys kraften ned til neste gang du skal lage restesuppe, saus eller mos/purè.
Smak på kraften, bland med kaldt vann om du synes den er for sterk. Ha i grønsakene og kjøttet, og la det hele koke til grønsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
Varm opp rundstykker, eventuelt skjær opp brødskiver eller finn fram bestemors flatbrød (om du er så heldig å ha en bestemor som lager flatbrød da såklart, om ikke fins det gode flatbrød på butikken og)!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Serveres rykende varm til far og unger som har vert ute i snøen.

-Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s