Omelett

I dag var jeg så heldig å få lage lunsj til Mamma. Det er vell fra Mamma at jeg har arvet interessen for kjøkken, når Mamma lager mat kan hun forvandle det meste til de beste delikatesser. Derfor er det alltid litt nervepirrende å lage mat til Mamma.

Vi er fortiden på besøk, og etter å ha romenstrert i skapene til Mamma fant jeg litt av vert som jeg kunne bruke til en bedre omelett.
Omeletter finnes i mange former og fasonger, den originale med egg og krydder i en panne, muffinsomelett og omelett i ildfast form for å nevne noen.
Noen lager omelett som reine masteroppgaven, og enkelte har funnet ut at omeletten blir bedre om man visper eggene med gaffel enn med visp. «Puh! Da har jeg gjort riktig der vertfall» tenkte jeg når jeg leste det.

Her har du ingrediensene for omeletten jeg lagde i dag:
4 Egg
5 Cherry Tomat
½ Rød Chili
1 Vårløk
Smør

Visp eggene sammen (med gaffel). Skjær tomatene og purren i skiver, og finhakk chilien.
Varm pannen med litt smør, og hell eggene i pannen. Legg grønnsakene ut over omeletten.
Stekes på middels varme til omeletten akkurat er gjennomstekt.
Jeg pleier som regel å sette frem salt og pepper når jeg serverer omeletten, dette har flere grunner: Da kan man salte og peppre etter behov, jeg kan unngå for høyt saltinntak hos min sønn og fordi salt gjør eggene «vassete» når man steker dem med salt.

SAMSUNG CSC

Håper alle får en fin helg, på søndag begynner Den bortkomende sønn-uken!

-Marie

 

Kategorier:Melk og egg

Merket som:,,,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s