Den fortapte sønnens søndag

I dag (egentlig lørdagskveld) gikk vi inn i andre forberedelse uke til den store Fasten. Denne søndagen og kommende uke heter Den fortapte sønnens søndag/uke. Evangelielesningen i dag (Luk. 15, 11-32) forteller oss om hjemvendelse til Gud. Jeg skal skrive litt i fra boken Den Store Fasten av Protopresbyter Aleksander Shmeman:

Det er ikke nok å bli klar over sine synder og bekjenne dem. Omvendelsen blir uten frukt om en ikke ønsker og beslutterseg til å forandre sitt liv, om å vende tilbake til Gud. Vi må innse at vi har mistet vår åndelige skjønnhet og renhet, og vi må ville gjenfinne dette: «…Jeg vil vende tilbake til den barmhjertige Fader, gråte og rope: Motta meg som en av Dine tjenere.» Under morgengudstjenesten synger vi psalmen 137_ «Ved Babylons floder, der satt vi og gråt, når vi kom Sion i hu… Glemmer jeg deg, Jerusalem, da glemmer jeg min høyre hånd.» Den kristne minnes, og ved at han har mistet fellesskapet med Gud, Hans Rikes fred og glede, det nye livets renhet. For han blitt døpt, innlemmet i Kristi Legeme, men hans synder har drevet ham bort fra Gud. Omvendelsen er derfor dette ønske om å vende tilbake til Gud, en bevegelse av kjærlighet og tillit: » Din faderlige herlighet har jeg av uforstand forlatt, og den rikdom Du gav meg har jeg sløset bort i synd: derfor hever jeg den fortapte sønns røst til Deg: Jeg har syndet for Deg, Nådige Fader, motta Du meg i anger, og la meg bli som en av Dine tjenestefolk…»

La oss alle vene tilbake til vår Fader!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s