Herrens frembærelse i tempelet

I forbindelse med dagens feiring vil jeg dele en tekst som jeg fant om denne hendelsen på hjemmesiden til Hellige Hallvard Kirkeforening:

2. februar (14.februar) feirer Kirken  den store festen for Herrens frembærelse i tempelet. Evangeliet  på denne dagen forteller om hvordan Jesus mor brakte ham til templet slik skikken og påbudet i den gudgitte Moseloven var (Exodus 13:02 , 12 ; Mos 12:2-8). Da den rettferdige Simeon mottok Kristus i sine armer i templet,  visste han umiddelbart at dette var Forløseren, lovet i alle Israels profetier, for han var inspirert av Den Hellige Ånd (Luk 2:26-27). Han sa de profetiske ord  som blir sunget i salmen på slutten av hver vesper:

«Herre, nå ler du din tjener fare herfra i fred, etter ditt ord, for mine øyne har sett din frelse, som du har beredt for alle folks åsyn, et lys til åpenbaring  for hedningene, og en herlighet for ditt folk Israel » (Luk 2:29-32 ).

Denne spesielle festen er en del av den store feiringen som begynte førti dager før, med Kristi fødsel (25. desember (7.januar)). Åtte dager senere (1. Januar(14.januar)) ble Han omskåret og deretter døpt (6.januar(19.januar)). Markeringen av disse hendelsene i vår Herres jordeliv danner i utgangspunktet en fest, festen for inkarnasjonen av Guds Ord .
Gud bokstavelig talt, kom inn i verden, i tid og historie. Han var fysisk til stede midt i sitt folk, sine skapninger som han elsker. Vår Herre tok på menneskets natur for å forene det til seg, mennesket som hadde forvillet seg langt fra livets kilde..
Når den rettferdige Simeon tok barnet i sine armer og erklærte at dette faktisk var den inkarnerte Frelser,  «lyset for hedningene, og en herlighet for Israel, «var en ny æra begynt, nemlig Guds nærvær blant sine barn.
Til denne dag feirer alle Kirkens feiringer, uansett hva  minnet kan være,  Kristi eller Teotokos liv eller de hellige,  Kristi nærvær i Hans kongedømme på jorden. Han ville dette Riket og lovet dets umiddelbare tilsynekomst. Og slik som det gamle Israel hadde ventet  Guds rikes komme, venter det nye Israel (Kirken) på det andre og ærerike Kristi komme, oppfyllelsen av Hans rike.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s