Tilgivelse-Søndag

Nå har vi forberedt oss i tre uker på den kommende faste. Denne gangen har jeg ikke bare forberedt meg selv på den store faste, men jeg har også forberedt meg litt med kommende blogginnlegg. Jeg håper mange får nytte av bloggen og at den kan være til hjelp når tankene om mat tar overhånd.
Jeg vil også si noen ord om enkelte matvarer som jeg kaller erstatningsprodukter. Produkter som erstatter melk, egg og kjøtt både næringsmessig og i smak vil jeg anbefale mine ortodokse brødre og søstre til å unngå i fasten. Nå er det på tide og senke kroppens høye tempo og øke den åndelige intensiteten.
Fader Johannes fra Hellige Nikolai menighet i Oslo sa dette om erstatningsproduktet: «I prinsippet mener jeg at vi må legge vekt på forsakelsen i fasten, ikke fylle tomrommet med andre materstatninger, men gi rom for det åndelige i stedet.»

Det er tilgivelse-søndag. For at man skal ha en virkelig faste bør man tilgi hverandre slik som Gud tilgir oss

Om dere forlater menneskene deres synder, så skal også deres himmelske Fader forlate dere…(Matt. 6,14)

I neste uke vil det ikke komme ut noen oppskrift før på fredag, da vil den siste Kollyva-oppskriften for denne gang bli lagt ut.
Prøv og hold matvarene så enkle som mulig i fasten, og spesielt denne uken. Dette kan være nøtter, bær, frukt, grønsaker og brød.Om du er usikker på hvordan du skal faste bør du snakke med din prest eller åndelige fader.

Obs! det er ikke for andre mennesker vi faster, men bare vår Fader skal se oss faste. Dette er ikke noen oppvisning! (Matt 6,16-18).

Gå gjerne inn på Kloster Produkter og Den Ortodokse Kirke for å finne nyttig lesestoff til dine åndelige øvelser (askese) i fasten.

Paradise; Abraham's Bosom

Den Gode Røver og de Lovlydige fra Gamle Testamentet i Paradis.

 

-Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s