Minipavlova

Kristus er oppstanden!

Denne uken her kalles den Lyse uke! Og hele uken er en stor etterfest av Påsken, men påskefeiringen stopper ikke her. Vi feirer nemmelig Påske helt frem til Pinse, og hver søndag i året er jo til minne om Oppstandelsen. og en liten Påske i seg selv.
I dag skal jeg gi deg en oppskrift på noen nydelige minipavlova vi hadde til dessert i går. Det fine med pavlova er at det trengs minimalt med innsats (med mindre man pisker marengsen for hånd!) og smaker utrolig godt.  Det «farlige» med disse minipavlovane er at de ikke er kvalmende søte, da jeg lager de med creme fraiche og sitron, isteden for krem og vaniljekrem, så da er det lett å bli smålig avhengig!
Jeg lagde 6 minipavlova av denne oppskriften:
SAMSUNG CSCIngredienser:
3 eggehviter (spar eggeplommene til en senere anledning ved å fryse de)
150g sukker
½ss hvitvinseddik
½ss maizenna

ca½ boks Creme fraiche (150g)
1ts sukker
Litt sitronsaft

Friske bær og/eller frukt
Litt revet mørk sjokolade

Pisk eggehvitene og halvparten av sukkert til en løs marengs. Ha så i resten av sukkert og pisk det til det blir blankt og stivt.
Bland inn eddik og maizenna. Eddik og maizenna gjør at marengsen blir seig inni.SAMSUNG CSCLag seks små sirkler på et bakepapir. ca 8cm i diameter. Og sprøyt ut marengsen etter formene.
Legg en ekstra kant med marengs ytterst på sirkelen.SAMSUNG CSCStekes i ovnen på varmluft 120 grader i en time. Åpne ovnsdøren og la kakene avkjøle til ovnen er kald.
Bland sukker og creme fraiche, og smak til med sitronsaft. Pisk stivt.
Rett før servering legger du kremen oppå marengsbunnene og ønsket frukt og bær, deretter strør du et lite dryss med mørk sjokolade på toppen, Det er viktig og ikke dekorere marengsen før servering, så ikke marengsen blir slapp. Så lenge ikke marengsbunnen er dekorert kan du oppbevare de i flere dager i romtemperatur!
SAMSUNG CSCGod Påske!

-Marie

4 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s